NK Beatbox area

WORD JIJ DE NEXT DUTCH BEATBOX CHAMPION?!

 

Sinds 2005 is de Dutch BeatboxBattle (powerd by Zulu Nation Chapter Holland) het officiële kampioenschapsevenement voor Beatboxend Nederland. Voorheen stond dit evenement op verschillende locaties zoals Blockjam in Haaksbergen, de Melkweg Amsterdam, de Verkadefabriek in den Bosch, Dynamo Eindhoven e.a. en heeft daarmee de Human Beatbox Community in Nederland tot stand gebracht.

 

Beatboxen is de kunst van muziek maken met alleen het gebruik van de stem. Deze kunst werd vooral populair in de hiphop-cultuur midden jaren ’80 door namen als The Fat Boys, Doug E Fresh en later ook Rahzel en Kenny Muhammed. Ook in films en en zelfs in de top 40 is deze kunst aanwezig, denk bijvoorbeeld aan de film Police Academy (Michael Winslow) en Bobby Mcferrin (Don’t Worry, Be Happy). Sindsdien heeft de kunst zich rap en sterk ontwikkeld tot waar het vandaag de dag een eigen hechte cultuur en begrip is geworden. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende grote YouTube-kanalen, internationale competities, meetings, kampioenschappen en worden er zelfs online battles gehouden.  Om de drie jaar wordt het wereldkampioenschap gehouden in Berlijn, wat inmiddels al vier keer is gebeurd.

 

De winnaar van de Dutch Beatbox Battle kwalificeert zich automatisch voor de wereldkampioenschappen in Berlijn en mag zich een jaar lang Nederlands kampioen Human Beatbox noemen!

 

De wedstrijd bestaat uit vijf rondes waarin deelnemers individueel zullen strijden om de titel: 1) eliminatie, 2) kwartfinale, 3) halve finale, 4) small finale, en 5) finale en wordt gejureerd door professionele Beatboxers uit de community. Dit jaar zelfs vanaf de kwartfinale met een zeer speciaal derde jurylid… !!

 

Dus heb jij het in je om de volgende Dutch Beatbox CHAMPION te worden? Geef je dan nu op door je naam, artiestennaam, leeftijd en e-mailadres te mailen naar  t.westendorp@upcmail.nl

We starten de eliminatie-ronde om 14:00 uur en eindigen met de winnaars-ceremonie om 18:00 uur.

 

Overdag is de entree gratis dus neem al je supporters mee!

 


Realisatie en ontwerp: Stichting Supportpunt Eindhoven