Dance area

Wat is een hiphop festival zonder break battle?! Niks natuurlijk! Daarom pakt Urban Matterz het groots aan! Top juryleden, top dj, top host, custom-built vloer in de vorm van een zeshoek van 7m bij 5m, en niet te vergeten grote prijzen! Voor alle kids die meedoen is een presentje geregeld en de nummers 1, 2 & 3 gaan naar huis met een mooie beker en toffe prijzen! De nummers 1, 2 & 3 van de adult battles gaan naar huis met maar liefst € 600,-, €300,- & €100,- cash!

 

Onderdelen:
* Maximaal 64 inschrijvingen voor kids onderdeel (t/m 13 jaar) One on One!
* Maximaal 32 inschrijvingen voor adults onderdeel (14+ jaar) Two on Two!

Judges:
* Menno (REDBULL BCONE ALLSTAR)
* Skychief (THE RUGGEDS)
* Sylvain (THE ROCKING CHAIRS HGT)

Dj:
DJ CUTNICE

Host:
Machete

Tijden:
Registratie start om: 10:30

Start battles om: 11:00

Eindtijd: +/- 17:00

Locatie:

De Cacaofabriek
Cacaokade 1 (GPS Engelseweg)
5705 LA Helmond

De Cacaofabriek ligt op 5 minuten lopen van het centraal station Helmond.

 

***LET OP***

 

De inschrijvingen moeten vooraf worden gedaan! Dit komt omdat er de hele dag verschillende activiteiten zijn op ons festival. Denk dan aan Flatland BMX demonstraties & workshops, Freerunning demonstraties & workshops, graffiti workshops, Needle Dropping demonstratie, Open Mic, breakdance workshops, live muziek, expositie van werken van top graffiti artiesten & fotografen, bioscoopzalen waar oldskool films gedraaid worden, en nog veel meer. Vandaar dat we maar beperkte tijd hebben en rekening moeten houden met de verschillende onderdelen. Het toffe is dan ook dat de aanhang van de battle zichzelf niet hoeft te vervelen tijdens bijvoorbeeld de pauze maar bij elk ander onderdeel een kijkje kan gaan nemen! De gehele dag is gratis (met uitzondering van het concert in de avond). SO BE THERE!

Om jezelf in te schrijven stuur je een mail met de volgende info naar Martijn@unityeight.nl:
* Naam
* Leeftijd
* Crew (dansschool)

Via mail wordt je deelname bevestigd. Ook voor andere vragen mail je naar martijn@unityeight.nl.

 

B-Boying ook wel Breakdance genoemd is een van de eerste hiphop dansstijlen. Deze dansstijl met zijn roots diep in New York City wordt hierna al snel op hoog niveau beoefend in Nederland en is de laatste jaren alleen maar in populariteit gestegen.

De naam B-boying komt volgens de in 2002 verschenen documentaire “The Freshest Kids: A History of the B-Boy” door het afkorten van “Breaking” wat vertaald kan worden als ‘Losgaan!”. Tijdens het Urban Matterz festival wordt een hoogstaande Breakdance battle georganiseerd. Het is mogelijk dit nu in Helmond te organiseren omdat op dit moment Nederland bij de wereldtop behoort van de breakdance scene! Ook andere dansstijlen zoals Locking, Popping & Streetdance zullen aan bod komen. Tijdens Urban Matterz zullen verschillende dansstijlen te zien zijn als performance, maar ook in battle vorm. De bezoekers kunnen hierbij zelf meedoen of zij kunnen een masterclass breakdance krijgen.

 

De battle is mede mogelijk gemaakt door:

UnityEight
Burgtbouw
The Athlete’s Foot Helmond
Urban Matterz

 


Realisatie en ontwerp: Stichting Supportpunt Eindhoven